Opladning af en elbil

Charging a Tesla

Hvordan oplader man en elbil eller en plugin-hybridbil?

Overvejer du at skifte fra benzin- eller dieselbiler til en elbil, eller overvejer du måske at leje en elbil hos Budget for at prøve, før du køber? Et af de oftest stillede spørgsmål fra chauffører, inden de lejer eller køber en elbil, er, hvordan oplader jeg min elbil, og hvor langt kan jeg køre i min elbil?

Bekymringer om opladning og rækkevidde-angst aftager, efterhånden som offentlige ladenetværk udvides, pålidelige rejseplanlægningsapps fjerner bekymringen ved at lede efter et ladepunkt, og forbedringer af batterier forlænger afstanden, som en elbil kan køre.

A car parks at an EV charging station

Sådan finder du ladestationer til elbiler

At have information om placeringen af ladepunkter er afgørende for at planlægge ture og have tilstrækkelig autonomi i forbindelse med rejser. Inden du lejer, anbefaler vi, at du på forhånd søger efter udbyderen af ladepunkter med det tætteste ladenetværk langs din rute og på din destination.

Du kan også hurtigt søge efter ladestationer ved hjælp af en lade-app som Chargemap.

Find den nærmeste ladestation til elbiler via Shell Recharge-ladenetværket

Shell Recharge-ladenetværket gør planlægningen af din rejse i elbil enkel og hjælper dig med at finde offentlige ladestationer i nærheden og under din køretur.

Netværket giver dig adgang til mere end 500.000 offentlige ladepunkter i hele Europa og længere væk. Kortet viser tilgængelighed næsten i realtid ved hver ladestander plus prisen, oplader- og stiktyperne, samt de tilgængelige hastigheder.*

*7 kW- eller 22 kW-opladere tager ca. 3-4 timer at oplade fuldt ud; disse kan normalt findes på parkeringspladser, supermarkeder og fritidscentre. 50 kW-jævnstrømsopladere kan typisk lade fra 0-80 % på ca. 30 minutter, og de ultrahurtige 150 kW-opladere, der er placeret på Shells forpladser, kan levere strøm op til tre gange hurtigere end det. Ladetider afhænger af køretøjets mærke og model.Nem opladning af lejet elbil

Efterhånden som elbilteknologien udviklede sig, blev opladningskabler til biler produceret uden et universalstik, der ville passe til alle elbiler. Det syvbenede Type 2-kabel er dog blevet en europæisk standard, og alle biler, der fremstilles i Europa i dag, har dette stik.

De fleste biler har mindst to typer stik, og adaptere er nemme at bruge.

Der er tre niveauer af ladehastighed, så du kan administrere dine opladninger af din elbil, som det passer dig.

En Renault Zoe, der oplades på et offentligt ladepunkt

Offentlig opladning

Det bliver stadig nemmere at bruge det offentlige ladenetværk, takket være udvidelsen af netværket af ladestationer, især i bycentre, hvilket muliggør opladning på farten.

Offentlige ladepunkter giver mulighed for både normal opladning og lynopladning. Offentlig opladning kan være mellem tre og 10 gange hurtigere, afhængigt af stikkontakten på ladestanderen og typen af opladere, som bilen bruger.

Opladning af elbil ved ladestation med lynopladning

Lynopladning

Dette er en form for genopladning på et offentligt sted og med høje strømniveauer, så det kræver en kompleks elektrisk installation. Med dette system tager det mellem 5 og 30 minutter at oplade 80 % af et batteri afhængigt af opladertype, kabel og bilens kapacitet.

Citroen C4e ved et ladepunkt

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil eller plugin-hybridbil?

Ladetider afhænger af både batterikapaciteten og strømkilden. Jævnstrømsopladning (DC) er den hurtigste, men er ikke mulig med alle biler eller ladestationer. Opladning med vekselstrøm (AC) er mere almindelig. Afhængigt af ladeeffekten kan opladning af en Renault ZOE for eksempel tage mellem 2,5 timer (22 kw) og 4,5 timer (11 kw).

Opladning i hjemmet via et 3-benet stik er den langsomste måde til at oplade en elbil og kan tage op til 24 timer.

Brug af en 7 kW wallbox-ladeenhed til brug i hjemmet gør det muligt at oplade en bil fuldt ud natten over.

Ved at bruge en ‘lynoplader’ på en offentlig ladestation, der tilbyder hastigheder på op til 50 kW, kan en elektrisk Vauxhall Corsa oplades op til 80 % på kun 30 minutter (Kilde: The AA).

Sådan oplader du din elbil

For at begynde at oplade

 • Parkér køretøjet og sluk for motoren.
 • Hvis der ikke er noget kabel tilsluttet ladestationen, skal du bruge kabler fra bilen.
 • Rul ladekablet helt ud for at forhindre, at kablet overophedes.
 • Aktivér ladestationen ved hjælp af eludbyderens app.
 • Slut stikket til ladestationen.
 • Sæt stikket i bilens ladeport.
 • Opladning starter automatisk.

Når bilen er opladet

 • Tag opladningskablet ud af bilen.
 • Tag stikket ud af ladestationen.
 • Opbevar opladningskabler i bilen.

Book en bil eller varevogn

 1. Afhentning

  Denmark

 2. Aflevering

 3. Søg

  • Hvis du er under 30 år bliver der tillagt et gebyr. Vi brug for din fødselsdato for at kunne vise dig egnede biler. ?
  • DRIVER’S DATE OF BIRTH: