Hvorfor elbiler er fremtiden

Renault Zoe rental cars are parked at a charging station

Fordelene ved at køre elbiler

Der er mange positive grunde til at vælge at køre en elbil. Her er vores udvalg af de tre største fordele.

Lavere emissioner
Elbiler er renere: de udleder ikke CO2, nitrogen eller andre partikler, der forurener luften. En nylig undersøgelse fra European Federation for Transport and Environment viste, at elbiler udleder op til tre gange mindre kuldioxid end diesel- eller benzinbiler.

Lavere omkostninger
Vil du gerne vide, hvor meget det koster at køre en elbil? Ifølge en undersøgelse foretaget af Forbruger- og Brugerorganisationen i Spanien, på trods af den nuværende pris på elektricitet, er genopladning af en elbil fortsat mere økonomisk, da det koster op til halvdelen af hvad det koster at optanke en benzinbil.

Nemmere at vedligeholde
Vedligeholdelse af elbiler er nemmere og mere økonomisk end med traditionelle forbrændingsmotorer. Mekanikken i en elbil har færre elementer, der er modtagelige for slitage, hvilket giver en besparelse på op til 30 % i vedligeholdelse.*

* (Kilde: Peugeot i en sammenligning mellem vedligeholdelsen af en Peugeot e-208 med sit modstykke med forbrændingsmotor.)

A woman charges her electric car

Hvorfor er elbiler billigere at køre end benzin- og dieselbiler?

Hovedårsagen til, at elbiler er nemmere og billigere at vedligeholde end benzin- og dieselbiler, skyldes, at de har færre mekaniske dele. Da mekanikken er meget enklere, er der mindre vedligeholdelse. Med et elektrisk køretøj er der ingen olieskift, der er en gearkasse med blot et enkelt gear, så der er ingen kobling, der skal vedligeholdes eller repareres.

Takket være gearkassen med blot et enkelt gear, og på trods af, at den er tungere på grund af medtagelsen af batteriet, vil en elbil altid levere fuldt drejningsmoment. Dette gør bilen meget mere lineær på vejen med mindre slitage på dækkene.

Elbiler sænker farten mere effektivt uden at bruge bremsesystemet, når du løfter foden fra speederen. Som følge heraf oplever komponenter som bremseklodser og -skiver mindre erosion og slitage.

(Kilde: Motorpasion.com)

Young woman using smartphone to lock and unlock an electric car.

Flere grunde til at vælge en elbil

Renere miljø
Uden udstødningsrør udsender elektriske køretøjer ingen skadelige gasser og reducerer lokal luftforurening.

Reducerede driftsomkostninger
Det koster 1,30 £ at køre 100 mil i en elbil mod 11,05 £ i en benzinbil ifølge AA.

Gratis parkering i bymidter
I nogle lande kan en elbil, takket være dens Zero Emissions-mærke, parkeres i bymidter gratis og uden tidsbegrænsning. Elbiler kan også få adgang til områder med begrænset adgang i nogle hovedstæder og større byer, såsom Paris, centrum af Madrid eller Barcelona, selvom anti-forureningsprotokoller er aktiveret.

Lavere vejafgifter
I nogle lande er der lavere vejafgifter for nul-emissionskøretøjer. Derudover kan elbiler få adgang til samkørselsspor (high occupancy vehicle, HOV) med kun én passager i bilen.

Book en bil eller varevogn

  1. Afhentning

    Denmark

  2. Aflevering

  3. Søg

    • Hvis du er under 30 år bliver der tillagt et gebyr. Vi brug for din fødselsdato for at kunne vise dig egnede biler. ?
    • DRIVER’S DATE OF BIRTH: