Ofte stillede spørgsmål om elbiler - Budget biludlejning

Charging a Tesla

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

Ladetider afhænger af både batterikapaciteten og strømkilden. Jævnstrømsopladning (DC) er den hurtigste, men er ikke mulig med alle biler eller ladestationer. Opladning med vekselstrøm (AC) er mere almindelig. Afhængigt af ladeeffekten kan opladning af en Renault ZOE for eksempel tage mellem 2,5 timer (22 kw) og 4,5 timer (11 kw).

Hvad er forskellen på ladetid i en bolig, med en standardoplader og med en lynoplader?

Opladning i hjemmet via et 3-benet stik er den langsomste måde til at oplade en elbil og kan tage op til 24 timer.

Brug af en 7 kW wallbox-ladeenhed til brug i hjemmet gør det muligt at oplade en bil fuldt ud natten over.

Ved at bruge en 'lynoplader’ på en offentlig ladestation, der tilbyder hastigheder på mellem 50 kW og 350 kW, kan en elektrisk Vauxhall Corsa oplades op til 80 % på kun 30 minutter (Kilde: The AA).

Hvor langt kan jeg køre i en elbil?

Rækkevidden af en elbil afhænger af forskellige faktorer, herunder kørestil, brug af varme/klimaanlæg, topografi og klimatiske forhold. Elbiler i Budgets elflåde kan dog alle nemt tilbagelægge 250 til 300 kilometer.

Kan jeg oplade min elektriske lejebil derhjemme?

Medmindre du har en ladestation derhjemme, er opladning af en elbil via et almindeligt husstandsstik i princippet muligt, men anbefales ikke. Ud over at være langsom, kan langvarig opladning på denne måde via et husholdningsstik føre til overophedning.

Hvad sker der, hvis bilen bryder sammen eller jeg løber tør for batteri, når jeg lejer en Budget elbil?

I tilfælde af havari under din leje af en Budget elbil, kan du kontakte vores havari-hotline som sædvanligt. Vores vejhjælpsservice er specialiseret i at assistere med elbiler. Hvis erstatning af en bil er nødvendigt i tilfælde af havari, modtager du et erstatningskøretøj.

Kan jeg oplade min elbil på enhver offentlig ladestation?

For at bruge offentlige ladestandere skal du som regel downloade en app eller have et betalingskort til ladestationens udbyder for at betale. Desværre er det endnu ikke muligt at bruge et betalingskort til en bestemt udbyder ved hvert ladepunkt. Du skal også tjekke, at en ladestation tilbyder den rigtige stiktype til din bil.

Vores tip til at gøre opladning enkel og nem:
Inden du lejer, skal du downloade en ruteplanlægningsapp for at give dig et kort over ladepunkter til elbiler under rejsen og på din destination.

Appen med kort over ladepunkter til elbiler, Chargemap, dækker de fleste europæiske ladenetværk og har et kort med over 500.000 ladepunkter. Appen indeholder en ruteplanlægger og filtre til placering og tjenester for at finde de ladestationer, der bedst matcher din elbil. Med et Chargemap Pass kan chauffører oplade ved over 300.000 kompatible ladepunkter i Europa.

Med andre apps såsom Enel X Italias JuicePass kan du se ladestationskortet, stationstype, adgangstidsplan, omkostninger, og du kan reservere et stik. Søg efter ladestationsudbyderen med det tætteste ladenetværk i det område, du rejser til.

Electromaps-appen i Spanien hjælper chauffører med at finde ladepunkter, aktivere ladesessioner og foretage betalinger via dens kontaktløse universelle betalingsmulighed, Electropass.

Glem ikke, at nogle steder som rastepladser, hoteller og supermarkeder tilbyder gratis ladepunkter.

Hvor lang tid tager det at registrere sig hos en udbyder af ladestationsnetværk?

De fleste udbydere af ladepunkter til elbiler har en app, som du kan downloade gratis. Når du har registreret dig i appen og indtastet dine betalingskortoplysninger, vil du blive navigeret direkte til den nærmeste ladestation. Betalingsprocessen foregår herefter direkte via appen. Nogle ladepunkter til elbiler tilbyder et betalingskort, som ankommer et par dage efter, at du har registreret dig.

Hvad er forskellen mellem at køre i elbil og benzin- eller dieselbil?

Der er nogle aspekter, man skal være opmærksom på, når man kører elbil og skifter fra en benzin- eller dieselbil, som kan overraske dig, men som du hurtigt vil vænne dig til.

Så snart du slipper bremsepedalen, begynder køretøjet at rulle.

Når du parkerer bilen, skal du sørge for, at start-stop-knappen er blevet trykket ned. Dette er den eneste måde til automatisk at aktivere håndbremsen.

Batteriet er ofte installeret under køretøjet. Vær derfor opmærksom på at undgå skader på undersiden af bilen.

Vær særlig opmærksom på dine omgivelser, når du kører. Elbiler er mere støjsvage end benzin- og dieselmotorer og sværere at høre for andre trafikanter, fodgængere, cyklister og hesteryttere.

Hvordan håndterer jeg opladningskabler på en ladeenhed til hjemmet?

Hvis du køber en ladeenhed til brug i hjemmet, skal du beslutte, om du vil vælge forbundne kabler, som er fastgjort til enheden eller ubundne, som er aftagelige og kan gemmes væk. Hvis du vælger en enhed med integreret kabelføring, skal du rulle denne ud hver gang du bruger den. Aftagelige kabler kan få enheden til at se pænere ud og kan opbevares separat.

Hvad er rækkefølgen for opladning af en elbil?

 • Start med bilen slukket
 • Sæt derefter stikket i ladeenheden
 • Lås bilen - dette forhindrer ikke opladning, men låser også kablet på plads
 • Tilslut først dit opladningskabel til bilen
 • Et konstant blåt lys betyder, at bilen oplades
 • Når bilen er færdig med at oplade, skal du koble kablet fra ladeenheden og fjerne kablet fra din bil.

Kan du oplade en elbil, når det regner?

Ja, det er sikkert at oplade din elbil i regnvejr, da ladesystemerne er bygget til at modstå vand. Elektriske kabler og bilopladere er vejrbestandige.

Påvirker vejrtemperaturen ladehastighederne?

Vejrforholdene kan påvirke ladehastigheden. I koldere vejr skal batteriet muligvis oparmes, før det kan oplade ved optimal hastighed.

Kan opladningskablerne til min elbil blive stjålet under opladning?

Opladning af en elbil ved et offentligt ladepunkt bør ikke udgøre en risiko. I hjemmet skal kablet være låst fast i bilens ladestik for at gøre det sværere at fjerne.

Kan nogen stjæle min elektricitet ved at oplade deres bil, mens jeg er væk?

Alle ladeenheder til brug i hjemmet har sikkerhedsfunktioner, der forhindrer, at nogen stjæler din elektricitet for at oplade deres egen bil. Disse omfatter muligheden for at indstille det tidspunkt, hvor opladning finder sted – tyven skal så vide, hvornår dette er tidsindstillet til at starte og slukke – og elektronisk låsning for ekstra ro i sindet.

På hvilket batteriniveau er det bedst at oplade en bil?

Batterier til elbiler oplades ved optimal hastighed ved en ladetilstand (SoS) på mellem 20-80 %. Denne er forbundet med bilens indbyggede batteribeskyttelse. Ladehastigheder bliver langsommere, når bilen når en opladning på 80 % eller falder til under 20 %.

Book en bil eller varevogn

 1. Afhentning

  Denmark

 2. Aflevering

 3. Søg

  • Hvis du er under 30 år bliver der tillagt et gebyr. Vi brug for din fødselsdato for at kunne vise dig egnede biler. ?
  • DRIVER’S DATE OF BIRTH: